Nyitva: Hétfő-Péntek: 8:00 - 17:00

Szombat & Vasárnap - Zárva

Telefon: +36-1-631-6039

info@mblight.hu

Blog

Miért van szükség megfelelő világításra a raktárunkban?

Miért van szükség megfelelő világításra a raktárunkban?

A raktári világítás több szempontból is fontos tényező, amit nem szabad lebecsülni. Többek között baleseteket és a személyzet demotiváltságát okozhatja egy nem megfelelően kialakított világítás.

A modern logisztika egy összetett szolgáltatóipar, amely magában foglalja szállítási, a raktározási, a szállítmányozási és az információs iparágakat. A raktározás egy cég logisztikájának a szíve, fontos, hogy minden szempontból ideális legyen. Az elmúlt években rengeteget fejlődött a logisztika, számos automatizáció került bevezetésre, amelynek köszönhetően minden gyorsabb és hatékonyabb lett, amely a világítást is érintette. A raktár világítási követelményei az „alap lámpákról”, a magas minőségű, nagy hatékonyságú és energiatakarékos LED világításra változtak. Egy ilyen rendszer nem csak javíthatja a logisztikai műveletek hatékonyságát, hanem csökkentheti a meghibásodások arányát, a biztonsági faktor növekszik és csökkentheti a vállalati költségeket.

Beépítési állapot

A raktár magasságának megfelelően három részre osztható beépítési állapot szempontjából: Alacsony, középső és magas mennyezet. Az alacsony mennyezet kevesebb, mint 5 méter, a magas mennyezet több, mint 10 méter magas. A középső mennyezet a kettő között helyezkedik el. A különböző magasságok miatt más-más értéket mutat a tervezett világítótestek teljesítménye és fénykilépése, melyeket különböző lencsékkel szabályozunk a megfelelő felületekre. Ha szeretnéd pontosan megtudni, hogy melyiket javasoljuk számodra, vedd fel velünk a kapcsolatot: https://mblight.hu/kapcsolat/

Raktári világítás trendek

A kiváló minőségű ipari világítás nemcsak jól megfelel az ipari termelés feltételeinek és csökkenti az energiafogyasztást, hanem olyan vizuális környezetet ad, hogy az alkalmazottak fáradékonysága jelentősen csökken. Ezért is fontos, hogy megfelelő világítást biztosítsunk. Tapasztalatból mondjuk, hogy a jó minőségű világítás kialakítása hozzájárul a hatékonyabb termeléshez, a hibaarány csökkentéséhez és a balesetek elkerüléséhez.

Ezekre szükséges többek között figyelned

Számos tényezőt figyelembe kell vennünk, hogy megfelelő legyen a munkahelyi világítás. Ilyen a világítás egyenletessége a földön és a polcokon is, vagy a különböző munkaterületekre jutó megfelelő fényerősség, mely a világítási szabványoknak is megfelel. Fontos, hogy ne legyen pislákoló vagy vakító a lámpánk, elkerülve ezzel egy újabb zavaró tényezőt. Az energiatakarékos megoldások fontossága már nem is kérdés. Ha van rá lehetőség, a megtakarítást tovább növelhetjük szabályzott világítástechnikai megoldásokkal is. A LED lámpatesteink a hosszú vagy extrém hosszú élettartamukkal további karbantartási megtakarítást jelentenek megrendelőinknek.

Raktári világítás felhasználásra alkalmas termékeink:

Javasoljuk, hogy nézd végig a raktári világítással foglalkozó oldalunkat. Amennyiben kérdésed merülne fel, keress minket bizalommal!