MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Miért van szükség megfelelő világításra a raktárakban?

okt 12, 2020 | Hírek

A raktári világítás több szempontból is fontos tényező. Többek között baleseteket és a személyzet demotiváltságát okozhatja egy nem megfelelően kialakított világítás.

A modern logisztika egy összetett szolgáltatóipar, amely magában foglalja szállítási, a raktározási, a szállítmányozási és az információs iparágakat. A raktározás egy cég logisztikájának a szíve, fontos, hogy minden szempontból ideális legyen. Az elmúlt években rengeteget fejlődött a logisztika, számos automatizáció került bevezetésre, amelynek köszönhetően minden gyorsabb és hatékonyabb lett, amely a világítást is érintette. A raktár világítási követelményei az „alap lámpákról”, a magas minőségű, nagy hatékonyságú és energiatakarékos LED világításra változtak. Egy ilyen rendszer nem csak javíthatja a logisztikai műveletek hatékonyságát, hanem csökkentheti a meghibásodások arányát, a biztonsági faktor növekszik és csökkentheti a vállalati költségeket.

Beépítési állapot

A raktár magasságának megfelelően három részre osztható beépítési állapot szempontjából: Alacsony, középső és magas mennyezet. Az alacsony mennyezet kevesebb, mint 5 méter, a magas mennyezet több, mint 10 méter magas. A különböző magasságok miatt más-más értéket mutat a tervezett világítótestek teljesítménye és fénykilépése, melyeket különböző lencsékkel szabályozunk a megfelelő magasságokból. Ha szeretné pontosan megtudni, hogy melyiket javasoljuk az Ön által vezetett területre, vegye fel velünk a kapcsolatot: https://mblight.hu/kapcsolat/

Raktári világítás trend

A kiváló minőségű ipari világítás nemcsak jól megfelel az ipari termelés feltételeinek és csökkenti az energiafogyasztást, hanem olyan vizuális környezetet ad, hogy az alkalmazottak fáradékonysága jelentősen csökken. Tapasztalatból mondjuk, hogy a jó minőségű világítás kialakítása hozzájárul a hatékonyabb termeléshez, a hibaarány csökkentéséhez és a balesetek elkerüléséhez. Ennek érdekében nagyobb felületű fénykilépéssel, polcrendszerek közé tervezett vonalvilágítási LED technológiákat alkalmazunk, azért hogy az adott területen a munkavégzők minél inkább káprázás mentes lámpák alatt dolgozhassanak.

Ezekre szükséges többek között figyelnünk

Számos tényezőt figyelembe kell vennünk, hogy megfelelő legyen a munkahelyi világítás. Ilyen a világítás egyenletessége a földön és a polcokon is vertikálisan, vagy a különböző munkaterületekre jutó megfelelő fényerősség, mely a világítási szabványoknak is megfelel. Fontos, hogy ne legyen pislákoló vagy vakító a lámpánk, elkerülve ezzel egy újabb zavaró tényezőt. Az energiatakarékos megoldások fontossága már nem is kérdés. Ha van rá lehetőség, a megtakarítást tovább növelhetjük szabályzott világítástechnikai megoldásokkal is. A LED lámpatesteink a hosszú vagy extrém hosszú élettartamukkal, ami akár 100.000h is lehet, további karbantartási megtakarítást jelentenek megrendelőinknek.

Raktári világítás felhasználásra alkalmas termékeink:

Elsősorban Nordeon és Veko vonalvilágítási rendszereket alkalmazunk a logisztikai területeken. Javasoljuk, hogy tekintse meg a raktári világítással foglalkozó termékoldalunkat. Amennyiben kérdése merülne fel, keressen bennünket bizalommal!