MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

LED lámpák extrém magas környezeti hőmérsékletben

febr 17, 2021 | Hírek

Ahogy nő az elvárás az ipari termelés csúcstechnológiáját illetően, úgy válik egyre magasabb szintű igénnyé a gyártási környezet biztonságos megteremtése.  Igaz ez mind a gyártási, mind a raktározási tevékenységekre. A végső cél a felhasználók elégedettsége a kockázatok csökkentésével, versenyelőnyök növelésével. A LED lámpák extrém magas környezeti hőmérsékletben is bizonyítottak már.

Mikor van szükség magas hőmérsékleti terhelést bíró világításra?

A termelés számos ipari területen magas, akár 40-50°C fok feletti környezeti hőmérsékletben zajlik. Jellemző lehet akár az emelkedett porterhelés vagy a nagymértékű szennyeződés is. Gondoljunk például az alkatrészgyártásra, csomagolóanyag illetve gumi, alumínium vagy műanyag öntvények készítésére vagy a nehéziparra. Magas teljesítményt kíván a 0-24 órás üzemidő nem csak a humán, de a környezeti eszközök és a gépek tekintetében is.

A LED lámpák már bizonyítottak  – energiatakarékosak, költséghatékonyak, hosszú élettartamúak –

A LED világítótestek általános jellemzője, hogy hőtermelésük minimális, ezért olyan ipari területeken is használhatók, ahol a melegedés komoly veszélyforrás lehet.  Az ipari lámpák 45-50°C-ig alkalmazhatóak általános esetben.

Léteznek olyan egyedileg tervezett ipari lámpák, amelyek -az üzemi feladatokhoz igazodva- extrém alacsony vagy magas hőmérsékletű környezetben is hatékonyan alkalmazhatók. Nagy hőkibocsátású munkagépek felett vagy kevésbé jól szigetelt tetők alatt erősen ajánlottak.

Kimagasló teljesítményű világítótesteket ajánlunk:

  • Delta Staccato funkcionális lámpatest – raktár- és csarnokvilágító magas hatékonysággal +75°C-ig:

Ez a világítótest a felső kategóriás termékek közé tartozik. Formatervezése és az IP66 besorolása miatt sokoldalú telepítési lehetőséget biztosít. Tág hőmérsékleti értékek között üzembiztosan működik, azaz -40 ° C és + 75 ° C között alkalmazható, 5 év garanciával. Élettartama hosszú, több mint 70.000h +55°C esetén. Ajánlott felhasználási területe az ipari csarnokok és raktárak.

Kiemelt előnye még a magas hatékonysága, ami 140 lm / W feletti.

  • Doublepower SKY Ta Max Csarnokvilágító +65°C-ig:

Nagy hatékonyságú hőelvezetését úgy tervezték, hogy ellenálljon az extrém porszennyeződésnek és más környezeti kihívásoknak. Ezt a tulajdonságát akkor is megtartja, ha jelentős porszennyeződésnek vagy zsírosodásnak van kitéve pl. egy öntödében. A hűtőbordák a lámpatest alján, függőlegesen helyezkednek el, így védettek a porosodástól.

A lámpatestekben speciálisan időtálló drivereket valamint rendkívül ellenálló LED lencséket és ultra magas hőelvezetésű alumíniumokat használunk a lámpatest házaként.

Az eszköz biztonsággal működik -40°C ~ +65°C hőmérsékleti viszonyok között. Várható élettartama 100.000h, e termék esetében is 5 év garancia érvényes.

Egy gyártóüzem speciális MBLight LED lámpák alkalmazásával, avagy Zeppelin báró is büszke lenne:

ZF Hungaria Kft haszon- és személygépjárművek alkatrészgyártásának jelentős szereplője. A vállalat a világ legnagyobb járműipari vállalatai közé tartozik magas minőségi igényekkel.  Nem csoda, hiszen a német anyacég elődjét maga Ferdinand Zeppelin alapította meg léghajók alkatrészeinek gyártására.

A gyártóegységben +60°C mellett üzemelő hőkezelő terület világításkorszerűsítésére kérték fel cégünket. A világítási terv elkészítése után a korábbi 400W-os egyenletlen fényt biztosító lámpákat Doublepower +65°C 120W-os LED csarnokvilágító lámpákra váltottuk ki.

Munkánk eredményeként csökkent a cég energiafogyasztása, az újra tervezéssel 73% megtakarítást értünk el. Mindezt a magas környezeti hőmérséklet ellenére is, 450W helyett 120W-os fogyasztással lámpánként! A munkaterületek megvilágítása, és a biztonságos munkavégzés az irányított LED fényforrásoknak köszönhetően jelentősen korszerűbbé vált, és több mint 4 éve hiba nélkül üzemel.

Ha magas környezeti hőmérsékletű, modern LED világításra van szükséged, keresd szakértő kollégáinkat!

Célunk és hivatásunk, meglévő világítási hálózatok optimalizálása, új költséghatékony és a munkavégzést eredményessé tevő hálózatok kiépítése.

Ha úgy érzed, időszerű ezeket a fejlesztéseket megtenned vagy egy új projekt előtt állsz, keresd szakértő kollégáinkat!

AJÁNLATOT KÉREK A VILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉSÉRE