MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

LED Vonalvilágítás, a modern dizájn, funkció és hatékonyság

júl 8, 2021 | Hírek

Világítástechnikai szakemberként egyik személyes kedvencünk az első pillanatra is látványos sínes vonalvilágítás. Megbízóink rendszeresen számolnak be a kivitelezett rendszerek hatékonyságáról, az elért egyenletes térbeli megvilágításról és a kereskedelmi területen kifejezetten hangsúlyos esztétikai megjelenés és a termékmegvilágítás pozitív hatásáról.
Nem utolsó szempont, hogy a vonalvilágítás egyfajta gondtalan nyugalmat eredményez, hiszen a javítási és karbantartási munkák minimális időt és pénzt igényelnek, élettartama 50.000-100.000 üzemóra.

Lakberendezők előszeretettel alkalmazzák, hiszen dizájn elemként is mutatós.

Ha jól átgondolt, költséghatékony világítási koncepcióban és tervezéssel dolgozunk, a vonalvilágítás más elemekkel kombinálva változtatható és sokszínűen bővíthető. Lehetővé teszi különböző formavilágú, teljesítményű és akár fénykilépésű helyi megvilágítások használatát. Másként fogalmazva a rendszer egy magasabb szintre emeli a megvilágítást.

Hova ajánljuk a vonalvilágítást?

Az ipar és a logisztika számos piaci szereplőjénél alkalmaztunk már vonalvilágítást. Jellemzően a korábbi fénycsöves lámpák kerülnek kiváltásra energiatakarékos és karbantartás mentes vonalvilágításra, de szinte bármilyen területen alkalmazható, jól és pontosan tervezhető. A komoly elvárásokat támasztó gyártói és raktározási környezetben magas műszaki, megtérülési és garanciális mutatók elérése a cél. A hatékony rendszerrel akár 600-800-1000lx értékek is könnyedén elérhetők.

A sínes led vonalvilágítás mind az ipari, raktár, irodai és kereskedelemi területen remekül használható, mivel a szerelési magassága széles skálán mozog.

A különböző lencséket alkalmazva 10-14; 6-9 vagy 3-5 méter beépítési magasságban is szerelhetők.

A vonalvilágítás alkalmas arra, hogy a logisztikai területeken mind a polcokon mind a padlószinten egységes megvilágítást érjünk el.

Miért előnyös vonalvilágítást alkalmazni?

A vonalvilágítás tervezésekor alapkérdés, hogy milyen világítási célt szeretnénk elérni. Jellemző elvárás lehet a magas színvisszaadás, a belső terek célzott megvilágítása, a jó fényhasznosítás és hosszú élettartam.

Mivel a sínes rendszer előnye, hogy egyenes vonalban lehet a lámpatesteket egymáshoz illeszteni, ez gyorsítja egyrészt a szerelési időt, másrészt a célzott igények akár egyszerre teljesülhetnek, a világítás térbeli egyenletessége pedig teljes magasságban garantált.  

A lencsékkel szabályozott fénykilépés lehet dupla szimmetrikus, széles, közepes vagy szűk vagy akár bal illetve jobb oldali aszimmetrikus. Így érjük el a célzottan megvilágított területeket, a polcokra és a munkaterületekre koncentrált optimális megvilágítást. A rendszer káprázásmentes elemekkel is kivitelezhető, amely az irodai alkalmazásban kifejezetten elvárás.

A vonalvilágítás esztétikailag és hatékonyságban is az egyik legmodernebb világítástechnikai megoldás. A kívánt színhőmérséklethez 3000 -4000 -5000K értékű lámpákat választhatunk.

Alkalmazható álmennyezeti, trapéz elemekről függesztve és mennyezethez rögzítve a saját sínes rendszerén.

A képhez tartozó alt jellemző üres; vonalvilagitas-veko-1024x683.jpg a fájlnév

Milyen eredményeket lehet elérni a vonalvilágítással?

Az ipar és logisztika területén a hatékonyság kiemelten fontos, azáltal az energiamegtakarítás jelentős a megtérülés pedig gyors. A munkavállalók így egy optimális megvilágítás mellett töltik el napjaikat a világítástechnikai és biztonsági előírások érvényesülése mellett.

Számos kiskereskedelmi bolt felújításának kivitelezését is elvégeztük sínes vonalvilágítást alkalmazva. Ügyfeleink visszajelzései szerint jelentősen emelkedett a termékválaszték átláthatósága és a kiemelt területek pl. pénztárak megvilágítása. A vásárlói élmény növekedése a bevételekben is mérhető.

Egy bolti átlag megvilágítási érték: 700lx.

„A korábbiakhoz képest a különbség zongorázható. Az új lámpák ár-érték aránya azonnal meggyőzött minket.” Nobilia Konyhastúdió

Milyen termékeket ajánlunk?

Több gyártó modern termékválasztékával dolgozunk. A rendszerek hosszútávú, optimális működéséről számos alkalommal megbizonyosodtunk.

  • MBL-GC HSL LED Vonalvilágító, mely kedvező ár/érték arányt biztosít.
  • Nordeon Baldur (kereskedelmi, raktár és irodai alkalmazásra) erőssége a hatékonyság, design és akár 100.000h élettartam.
  • Veko Lightsystems (ipari és raktár területekre) Lumen kibocsátása és fénykilépése egyedülállóan finomhangolható a beépítési magasságokhoz, a berendezési terekhez és adottságokhoz. Gyors szállítási lehetőség a projektekhez. A Veko a szerelvényeket előre letelepíti megfelelő méretben az alumínium tartóprofilokra, ami még inkább lerövidíti a szerelési időt. Hatékonyság, fenntarthatóság és akár 100.000h élettartam kiemelkedő garanciális feltételekkel.

A rendszerek megtervezése és kivitelezése szakértelmet igényel. Tervező-mérnökeink és szakmai csapatunk a világítási rendszerek megvalósításában vagy korszerűsítésében egyaránt rendelkezésre állnak.

Amennyiben a vonalvilágítás felkeltette érdeklődését vagy kérdése merült fel, keressen minket