MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Robbanásbiztos LED lámpatest – biztonságra és tartósságra tervezve

okt 5, 2021 | Hírek

Soha többé üzemi robbanást – Átütő termékfejlesztés az ipari világítástechnikában

2021 júliusában hatalmas robbanás rázta meg a németországi Leverkusen ipari parkját. Egy vegyipari üzemben emberéleteket követelő és anyagi károkat okozó tragédia történt. Rémisztő sajtóhírek érkeztek Európa jelentős ipari csomópontjából.

Bár ilyen súlyos szerencsétlenséget okozó baleset – az általános biztonsági előírásoknak hála- ma már ritkán esik meg, veszélyes körülmények és kisebb üzemi balesetek ma is előfordulnak.

Az MB-Light-nál tervezőként és kivitelezőként a hatékonyságnövelés mellett a legfőbb feladatunk, hogy a világítás területén az üzembiztonságot fokozzuk, az esetleges anyagi károkat megelőzzük.

A kihívást jelentő ipari környezeti nehézségek megoldására került kifejlesztésre a holland gyártású

 

FIT & FORGET Robbanásbiztos LED lámpatest

Tnaml-RB-lámpatest

A fokozott biztonságú lámpatest kifejezetten alkalmas a potenciálisan robbanásveszélyes zónák és ipari területek megvilágítására, ahol a karbantartás nem oldható meg könnyen. Olyan környezetben is alkalmazható, ahol gyúlékony gázok, gőzök vagy porok levegővel való elegye kialakulhat.

A Fit&Forget robusztus alumínium házzal és nagy fénykibocsátással rendelkező világítási eszköz. A lámpatestek számának csökkentését és kiváltását is eredményezheti, így energiatakarékos megoldás is.

Mivel zárt térben erőteljesebb lehet egy esetleges robbanás, jelentőséggel bír a lámpa mechanikai szilárdsága, amely a robbanás tovább terjedését is megelőzi.

A lámpa egyik fő jellegzetessége az extrém hosszú és megbízható élettartama (>100.000h) és, hogy ipari karbantartást nem igényel. Ez azért is előnyös, hiszen a veszélyes ipari területeken a karbantartás nemcsak drága, de biztonsági kockázatot is jelent.

Az elsőleges szempontokon túl technológiáját illetően egy teljesen újrahasznosítható, környezetbarát termékről beszélünk.

Színhőmérséklete természetes fehér 4000K, segíti a pontos és koncentrált munkavégzést.

 

100%-an szigetelt, zárt rendszer

Azaz a lámpatestből nem kerül ki szikra, meleg vagy villamos ív, ami gázokat robbanthat be a lámpa környezetében vagy akár tüzet is okozhat.

Az MB-Light-nál az a célunk, hogy prioritást kapjanak olyan eszközök, amelyek fokozott biztonsággal jelentenek védelmet robbanásveszély esetén. Ezzel az eszközzel a megfelelő körülmények stabilan fenntarthatók, a munkavállalók biztonságos környezetben dolgozhatnak.

https://mblight.hu/2021/05/31/robbanasbiztos-led-lampatestek-rb-atex-tnaml-zone1-21/

 

Fit&Forget  LED lámpatest biztonsággal alkalmazható a következő robbanásveszélyes zónákban

Zóna 1: ahol az éghető anyagból, – amely lehet gáz, gőz vagy köd -, és levegő keverékéből álló robbanásveszélyes anyag normális működés közben alkalmanként előfordulhat.

Zóna 2 : ahol az éghető anyagból, – amely lehet gáz, gőz vagy köd -, és levegő keverékéből álló robbanásveszélyes anyag normális működés közben nem valószínű, hogy előfordul, de ha mégis előfordul, csak rövid ideig marad fenn.

Zóna 21 : ahol az éghető porfelhőből és levegő keverékéből áll robbanásveszélyes anyag normális működés közben alkalmanként előfordulhat.

Zóna 22: ahol az éghető porfelhőből és levegő keverékéből álló robbanásveszélyes anyag normális működés közben nem valószínű, hogy előfordul, de ha mégis előfordul csak rövid ideig marad fenn.

 

Extra előnyei:

  • Különösen hosszú, akár 100.000 üzemórán át karbantartás mentesen működik.
  • Alkalmazható 1,2,21,22 robbanásveszélyes zónákban.
  • -30 ° C és 55 ° C közötti környezeti hőmérséklet tartományban biztonságosan működik.
  • 130 lm/W hatékonysággal üzemel.
  • Nincs kondenzáció a 100% szigetelés következtében.
  • Kiemelkedő ár-érték aránnyal rendelkezik.

További extrái:

  • Öntisztító üveg
  • Rendkívül ütésálló és edzett üveg IK 10 (20 joule)
  • Önzáró eszköz

 

TEGYÜK EGYÜTT BIZTONSÁGOSSÁ A MEGVILÁGÍTÁST