MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Ipari világításban is gigaberuházás a HelloParks

márc 4, 2024 | Hírek | 0 hozzászólás

A HelloParks egy magyar hátterű ipari ingatlanfejlesztő vállalat, amely ügyfélközpontú megoldásokat kínál a területfejlesztéstől az épületek kivitelezésén át a telephely fenntartásig. 

Magyarország legzöldebb ipari ingatlanfejlesztőjeként az energiahatékonyság és a fenntarthatóság kiemelt szempont a társaság tevékenységében. Ennek megfelelően 2023-tól már minden fejlesztésük a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legmagasabb, Outstanding minősítése szerint épül, és megfelel az EU Taxonómia elvárásainak. 

A cég pátyi ipari parkja az első, amelyben már kizárólag ilyen minősítésű raktárcsarnokokat létesítenek. Az itt található, Budapest legnagyobb egybefüggő alapterületű modern ipari létesítménye, a tavaly nyáron átadott, 58 ezer négyzetméteres PT1 már meg is kapta az Outstanding minősítést Design Stage-re. Az épület szomszédságában kivitelezés alatt álló PT2 raktárcsarnok várhatóan 2024 második negyedévében kap használatbavételi engedélyt. 

Mindezeknek köszönhetően a HelloParks Páty megapark 2023 decemberében megkapta a Portfolio Property Awards Év Ipariingatlan fejlesztésének járó tekintélyes szakmai elismerését.

A HelloParks a Futureal csoport tagja, amely Közép- és Kelet-Európa egyik vezető ingatlanfejlesztője és befektetője, és Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között van. 

Az MB-Light a HelloParks Páty PT1 és PT2, valamint a HelloParks Alsónémedi AN1 épületeinek világítástervezésére és az alkalmazott világítástechnikai eszközök beszerzésére kapott megbízást.

A beszállítói feltételrendszer teljesítéséhez a tervezési, kivitelezési és projektmenedzsment folyamat is értékelésre került az alapanyagok beszerzésétől, szállításától kezdve a hulladékkezelésen át egészen a beépített és felhasznált technológiákig. 

C:\Users\User\Desktop\MUNKA\MBlight\Képek\HelloParks Páty.jpg

Veko LED vonalvilágítás a fenntartható választás  

Megbízónkkal közös célunk volt, hogy az ingatlanberuházás során a lehető legmagasabb szinten valósuljon meg    

 • az energiahatékonyság
 • az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése
 • a fenntarthatóság

Kiemelt figyelmet fordítottunk olyan világítási rendszer és eszközök alkalmazására, amelyekkel a fenti célok a legmagasabb szinten és kiemelkedő ár-érték arányban valósulhatnak meg. A pátyi logisztikai park épületeibe a Veko Lightsystem LED vonalvilágítás rendszerét terveztük, amely optimálisan teljesíti a beruházás világítási feladataink megvalósítását.  

C:\Users\User\Desktop\MUNKA\MBlight\Képek\PT1_belső2.jpg

Főbb jellemzők:

 • Összesen: 98 500 m2
 • Közel 3000 db Veko Magnus világítótest
 • 12 090 m Veko standard alumínium sín
 • Szerelési magasság: 12 m
 • Leghosszabb vonal: 188,3 m
 • Környezettudatosság – Mindösszesen kevesebb mint 6 kg műanyag csomagolóanyagot használtunk fel a szállítás során.
 • BREEAM megfelelőség 
 • Utólagos rugalmas bővítési és átalakítási lehetőség
C:\Users\User\Desktop\MUNKA\MBlight\Képek\PT1_belső_drone1.JPG

Hosszú távú előnyök Veko LED megoldással  

Veko LED vonalvilágítással hosszú távon, akár 100.000h-n keresztül problémamentes megoldást biztosítunk számos előnnyel. 

 1. Hatékonyság és energiafogyasztás

A Veko Lightsystem korszerű LED technológiája kiemelkedő hatékonyságot biztosít, csökkentve az energiaköltségeket a hosszú távú üzemeltetés során. Optimalizálható a világítás szintje és költsége, csökkentve a felesleges energiafelhasználást. 

 1. Fenntarthatóság és hosszú élettartam

A Veko profilok és lámpatestek újra hasznosítható alumínium alapanyagból készülnek. Az alumínium profilok jóval tartósabbak, mint az általánosan alkalmazott acéllemezek, emellett hatékony hőmérsékletszabályozást biztosítanak. A Veko Lightsystem CO2 Performance Ladder tanúsítvánnyal rendelkezik és támogatja a BREEAM kreditrendszer megvalósulását. 

 1. Alacsony karbantartási költségek

A Veko termékek egyik nagy előnye, hogy alacsony szinten maradnak a karbantartási költségek és minimalizálhatók az eszközök leállási ideje, így a logisztikai folyamatok zavartalanul működhetnek.

 1. Rugalmas és gyors telepítési lehetőségek

A Veko vonalvilágítási rendszerek kialakítása lehetővé teszi a rugalmas telepítést és alkalmazkodást a logisztikai terület specifikus igényeihez. A profilok könnyen szerelhetők és a testre szabható előre gyártott kialakítás gyors kivitelezést tesz lehetővé.

C:\Users\User\Desktop\MUNKA\MBlight\Képek\PT1_belső_drone2.JPG

A Veko Lightsystem nemcsak hatékony és energiatakarékos megoldás logisztikai beruházásoknál, de hozzájárul a környezetbarát működéshez és a munkahelyi hatékonyság növeléséhez is.

A gyors telepíthetőség kedvező árat eredményezett, továbbá az igényelt megvilágítási szint tökéletesen valósul meg a HelloParks bérlőinek egyedi igényei szerint.

A legnagyobb európai gyártókat sikerült magunk mögé utasítani a kiemelkedő ár-érték arányú rendszerünkkel.

„A bérlők számára is egyre fontosabbak a korszerű, energiahatékony működést biztosító megaparkok által nyújtott előnyök, hiszen a mérhető fenntarthatósági célok az üzleti stratégia megkerülhetetlen részévé váltak.” Nemes Rudolf a HelloParks vezérigazgatója

Ismerje meg a Veko vonalvilágítást, ha új világítási rendszer érdekli vagy a meglévőt szeretné felújítani (CTA)