APTIV Connections Systems Hungary Kft.

Veko vonalvilágítás

Előzmény

Az Aptiv Connection vezető high-tech vállalat. A vállalat tatabányai telephelyén elektronikai, biztonságtechnikai és elektromos architektúrákat és elektromos autó töltőkábel-rendszereket gyárt.
A vállalat elkötelezett a környezettudatosság és az energiahatékonyság mellett is.

Feladat, Cél

Korábbi megvalósításainkat követően újabb világítás-korszerűsítési projekt részeként tervezésre, döntés előkészítési számításokra, lámpa javaslatokra, valamint kivitelezésre kérték fel cégünket annak érdekében, hogy a világítással kapcsolatosan a lehető legoptimálisabb megoldást szállítsuk megrendelőnk részére.

Megvalósítás

A régi fénycsöves világítás helyett az eredeti magasságban Veko vonalvilágítási rendszert terveztünk és szereltünk fel.

Eredmények, előnyök

A korszerűsítés eredményeként 74%-os energiamegtakarítást értünk el 2 év alatti megtérüléssel és mindemellett 400lx-ra növeltük a megvilágítás szintjét. Garancia több mint 5 év. A CO2 kibocsátás is jelentősen csökkent, mely csökkentés mellett az APTIV tudatosan is elkötelezett. Karbantartásmentes új rendszerrel, egyenletesebb megvilágítás és magasabb szintű munkakörülmények jöttek létre a még pontosabb munkavégzés érdekében. Beruházásunkkal növeltük a belső ügyfélelégedettséget és a magas energiárak mellett nagyságrenddel csökkentettük az energiafelhasználásunkat.

Megrendelői vélemény

A termékeink gyártása minőségi ipari világítást igényel. A LED világítástechnikai eszközök kiválasztásában és az alternatív ajánlatok és számítások előkészítésében valamint a megvalósításban az MB-Light Kft. meggyőző partnernek bizonyult. A megvalósult fejlesztés az előzetes számításokat és elvárásokat tökéletesen tükrözi.

Horváth Zoltán
Vezető karbantartó technikus
Épületüzemeltetés

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: APTIV Connections Systems Hungary Kft


Kategória: Ipar


Feladat: Régi fénycsöves világítás korszerűsítése LED vonalvilágítási lámpatestekkel


Alkalmazott megoldás: Veko vonalvilágítás


Eredmény: 74%-os energiamegtakarítás, karbantartásmentes új rendszer, egyenletesebb megvilágítás, magasabb szintű munkakörülmények, kisebb hibalehetőség.

Payer Industries Hungary Kft.

Veko Lightsystems ipari vonalvilágítás

Előzmény

A Payer Industries cégcsoport a következő üzletágak számára fejleszt és gyárt termékeket: Egészségmegőrzés & Orvostechnika, valamint Otthon, Szépség- és & Testápolás. Több, mint 75 éve folyamatosan fejlesztik kompetenciáikat és technológiai szakértelmünket a termék tervezés, fejlesztés, prototípusgyártás, szerszám tervezés, szerszámgyártás, műanyag fröccsöntés, fémfeldolgozás és termék-összeszerelés területén.

Feladat, Cél

Ipari fröccsöntőgépek környezetében a fénycsöves világítás elavultá vált. Energiahatékonyabb és magasabb szintű megvilágításra van szükség.

Megvalósítás

Tervezés alapján a Veko IP54-es sínes rendszere tökéletesen illeszkedik a területhez, melyet gyors megvalósítással párosítottunk.

Eredmények, előnyök

Finoman hangolható lámpák a kívánt megvilágítási és fogyasztási előnyöket eredményezik a termelés hatékonysága valamint a munka- és környezetvédelem érdekében.

Megrendelői vélemény

A lámpák garanciája, minősége és élettartama nagyon meggyőző számunkra, a kivitelezés gond nélkül zajlott, a megvilágításunk nagyot változott pozitív irányba.

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: Payer Industries Hungary Kft


Kategória: Ipar, Műanyag fröccsöntés


Feladat: Fénycsöves lámpák kiváltása


Alkalmazott megoldás: MBL – Veko Lightsystem IP54


Eredmény: 78% energia megtakarítás, +200lx

REDEL Elektronika Kft - LEMO connectors Budapest

Veko Lightsystems ipari vonalvilágítás

Előzmény

A Redel Elektronika Kft. a LEMO cégcsoport tagjaként kisfeszültségű csatlakozókat és műanyag orvosi csatlakozókat gyárt. Minőségi termékeiről, modern gyártástechnológiáról és precíz munkavégzéshez alkalmas ipari környezetéről ismert.

Feladat, Cél

A komoly elvárásokat támasztó ipari környezetben magas műszaki, megtérülési, karbantartási és garanciális mutatók elérése volt a cél.

Megvalósítás

Az üzemen belül a különböző ipari területekre más és más elvárásoknak megfelelő (UGR>19, IP54, IP65-ös) világítást terveztük és kiviteleztük a korábbi T5-ös fénycsöves lámpák helyett.

Eredmények, előnyök

Az új 165lm/w-os hatékony LED világítástechnikai rendszerrel 600-800-1000lx értékeket is könnyen elértünk a minimalizált beépített teljesítmények mellett.

Megrendelői vélemény

Az új LED csarnokvilágítás hálózat kiemelten energiatakarékos és karbantartás mentes üzemet biztosít a REDEL-nek. Előrevetíti az eszközök hosszú távú, megbízható működését.

Beépített eszközök

 

Veko Magnus alumínium vonalvilágítás Veko Rowan alumínium vonalvilágítás

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: Redel Elektronikai Kft


Kategória: Ipar – Elektronika


Feladat: T5-ös fénycsöves lámpák kiváltása LED vonalvilágításra


Alkalmazott megoldás: Veko Lightsystems LED vonalvilágítás, DALI kommunikációval és B.E.G mozgásérzékelőkkel


Eredmény: Minőségi LED világítás, beépített biztonsági világítással.

ZF Hungaria Kft. Eger

+65°C-ig alkalmas Doublepower LED lámpatestek

Előzmény:

A ZF Hungária Kft. manuális és automatizált sebességváltók, illetve ezek alkatrészeinek gyártásával és értékesítésével foglalkozik.

Feladat, célok

Magas környezeti hőmérséklet mellett üzemelő hőkezelő terület világításának korszerűsítésére kérték fel cégünket, mivel a 400W-os lámpákkal egyenetlen és alacsony megvilágítási érték volt mérhető.

Megvalósítás

A régi meglévő 400W-os fémhalogén lámpákat világítási terv alapján, minimális áthelyezéssel Doublepower LED HIGH BAY+65°C 120W-os LED csarnokvilágító lámpákra váltottuk ki.

Eredmények, előnyök.

LED lámpatestünk alkalmazásával 2016 óta hibamentesen működik a terület világítási hálózata a magas környezeti hőmérséklet ellenére is. Az energiafogyasztás 450W helyett 120W lámpánként! Az adott területet újratervezésével 73% megtakarítást értünk el.

Megrendelői vélemény

Megérte, hogy a LED-es világítás korszerűsítési beruházás mellett döntöttünk, mert az azóta eltelt időszakban nagymértékben csökkent az energia fogyasztásunk és minimalizáltuk a karbantartási és üzemeltetési költségeinket.

Az új lámpák stabilan működnek a magas +50 °C-ot is meghaladó környezeti hőmérséklet felett is és a terület megvilágítása is javult. Világításkorszerűsítési céljaink, maximálisan teljesültek.

Előtte

IMG_1787

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: ZF Hungaria Kft


Kategória: Ipar, Hőkezelő


Feladat: 400W-os fénhalogén lámpák kiváltása, megvilágítás növelés


Alkalmazott megoldás: Doublepower LED HIGH BAY+65°C 120W-os LED csarnokvilágító lámpák alkalmazása


Eredmény: 73% energia megtakarítás, +100lx

APTIV CONNECTION SYSTEMS HUNGARY KFT. Tatabánya

74%-os megtakarítás mellett 500lx-ra növeltük a megvilágítást

Előzmény:

Az Aptiv Connection vezető high-tech vállalat. A vállalat tatabányai telephelyén elektronikai, biztonságtechnikai és elektromos architektúrákat gyárt és itt készülnek a legtöbb európai villanyautó töltőkábelei.

Feladat, célok

Az ipari világítás-korszerűsítéshez tervezés, döntés előkészítési számítások, valamint kivitelezésre kérték fel cégünket.

Megvalósítás

A régi fénycsöves világítás helyett az eredeti 3m-es magasságban ugyancsak fénycsöves világítást szereltünk LED fénycsöves lámpatest megoldással. Megrendelőnk igényét és a piac kiemelkedőbb hatékonyságú lehetőségeit összehangolva 145lm/W fényhasznosítású LED fénycsövek és hazai gyártású lámpatestek alkalmazása mellett döntöttünk.

Eredmények, előnyök

A korszerűsítés eredményeként 74%-os megtakarítást értünk el és 500lx-ra növeltük a megvilágítást. A CO2 kibocsátás is jelentősen csökkent, mely csökkentés mellett az APTIV tudatosan is elkötelezett.

Megrendelői vélemény

„A termékeink gyártása minőségi ipari világítást igényel. A LED világítástechnikai eszközök kiválasztásában és az alternatív ajánlatok és számítások előkészítésében, valamint a megvalósításában az MB-Light Kft. kiváló partnernek bizonyult. A megvalósult megtakarítás az előzetes számításokat tökéletesen tükrözi. Horváth Zoltán
Vezető karbantartó technikus
Épületüzemeltetés”

Utána

LED fénycsöves vonalvilágítás_ret

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: APTIV CONNECTION SYSTEMS HUNGARY KFT


Kategória: Ipar


Feladat: Régi fénycsöves világítás korszerűsítése LED lámpatestekkel


Alkalmazott megoldás: High Lumen LED fénycsöves lámpatest


Eredmény: 74%-os energiamegtakarítás + a világítás növelése 500lx-ra

BOSAL Hungary Kft.

Több mint 3 éve történt, azóta is hiba nélkül működik

Előzmény:

A világpiacon is jelentős szerepet betöltő, vonóhorgok és kipufogók gyártásával foglalkozó cég legnagyobb gyártóbázisa Kecskeméten található.

Feladat, célok

A cégcsoport kecskeméti gyáregységében a magas igényeket kielégítő munkakörnyezet világítástechnikai korszerűsítését végeztük. Elvárás volt, hogy a 24 órás üzemelés és nagy belmagasság, nagy lámpa-raszterek, valamint a magas környezeti hőmérséklet mellett is megbízhatóan működjenek a lámpatestek.

Megvalósítás

250 db új LED ipari csarnokvilágító lámpatestet telepítettünk a korábbi 400W-os lámpák helyére.

Eredmények, előnyök

A lámpák távoli elrendezése és a jelentős fényerősség-növelési igény érdekében 280W-os 110 fokos, +55°C környezeti hőmérsékletig megfelelő LED csarnokvilágítókat alkalmaztunk fény- és környezeti hőmérséklet érzékelés mellett. A DALI szabályozott világítási rendszer elegendő természetes fény – és egyes területeken a lehetséges túl magas környezeti hőmérséklet – esetén automatikusan leszabályozza a lámpák teljesítményét/fényerejét.

Megrendelői vélemény

Lámpatesteink azóta is stabilan, hiba nélkül működnek napi 24 órás üzem mellett is.

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: Bosal Hungary Kft / ACPS Automotive


Kategória: Ipar – Autóalkatrész gyártás


Feladat: 400 W-os lámpák helyett LED ipari csarnokvilágító lámpatestek telepítése


Alkalmazott megoldás: 280W-os, +55°C LED lámpatestek + DALI


Eredmény: 60% megtakarítás + 25% lux

E-mail:

Telefon:

FESTO-AM Kft.

Az IPAR 4.0 elvárásoknak is megfelelően

Előzmény:

A FESTO-AM Kft. piacvezető Magyarországon az ipari automatizálásban. Pneumatikus és elektronikus automatizálási termékeket, komplett rendszereket gyárt.

Feladat, célok

A vállalat a budapesti gyártóegységében az egyik leggyorsabban megtérülő beruházás, a LED-es világítás korszerűsítés mellett döntött. Nem olcsó lámpákat kerestek, hanem műszakilag alátámasztott megoldásokat az IPAR 4.0 elvárásoknak is megfelelően.

Megvalósítás

Komplex kivitelezésként az új világítási koncepció megtervezésében, a lámpák szállításában és felszerelésében is együttműködtünk. A felülvilágítók alatt beépített intelligens fényérzékeléssel működtethető olajálló IP66 LED lámpatesteket alkalmaztunk.

Eredmények, előnyök

„Sikerprojektként tekintünk vissza a LED-es korszerűsítésre, mert a lámpák kiválasztásával és elrendezésével elértük a megtakarítási és a megtérülési céljainkat.”

Megrendelői vélemény

“Együtt gondolkodásunk eredménye, hogy az új LED-es világítás az előírásoknak megfelelő fényviszonyok mellett évek óta zavartalanul működik, teljesítve az Ipar 4.0 megtakarítási előírásokat is.” – Horváth János Létesítménygazd. mérnök (energetikus)

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: FESTO-AM Kft


Kategória: Ipar


Feladat: T5 fénycsöves hálózat korszerűsítés


Alkalmazott megoldás: IP66 olajálló led lámpatestek


Eredmény: 45% megtakarítás, helyenként fényérzékeléssel automatizált világítás

E-mail:

Telefon:

Otto Fuchs - Tatabánya

Premium alumínium felni gyártás

Előzmény:

Az Otto Fuchs magyarországi vállalata prémium autómárkáknak gyárt könnyűsúlyú alumínium felniket. Az összehangolt termelési folyamat egésze kifogástalan munkakörülményeket igényel. A termelés extra magas gyártócsarnokban történik.

Feladat, célok

Megbízást kaptunk a gyártócsarnok világításának korszerűsítése. Elvárás volt egy kimagaslóan energiahatékony és magas környezeti hőmérsékletet is tűrő világítástechnikai megoldás, melynek fő szempontja a természetes fényviszonyokkal is optimalizált fogyasztás és a szabványos megvilágítás.

Megvalósítás

A korszerűsítést lépésről-lépésre végeztük. A korábbi fémhalogén lámpákat Delta Staccato (200W, 32.000lm) ipari +65°C LED csarnokvilágító lámpákra cseréltük, amelyeket Luxon IoT világításvezérlő rendszer és a fényérzékelői működtetnek.

Eredmények, előnyök

Több szinten is optimalizált fogyasztást értünk el. A telepítéskor a High End trim megtakarítás a lámpák alap dimmeléséből adódóan eleve 20%. A Luxon világítás-szabályzó rendszeren keresztül különböző világítási csoportokat hoztunk létre, az adott terület munkaidejének, karbantartásának és az optimális világítási körülményeknek megfelelő működtetéssel. A termelés-irányító és a karbantartás-vezető folyamatos információkkal rendelkezik a LED lámpák állapotáról, esetleges meghibásodásukról, fogyasztásukról. A karbantartásmentes rendszerre 5 év garanciát vállalunk, ami alatt a rendszer bőven megtérül.

Megrendelői vélemény

„A világítás korszerűsítéssel 25% megvilágítási szint növekedést, tartalékot és rugalmasságot értünk el, miközben 66% kW az energia megtakarításunk. A lámpatestek tervezett 80.000h hosszú élettartama alatt mindez komoly tételt jelent a költségvetésünkben.” Takács Ferenc – Energetikus

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: Otto Fuchs – Tatabánya


Kategória: Ipar – Aluminium Felni gyártás


Feladat: Fémhalogén korszerűsítés +65°C LED-re


Alkalmazott megoldás: Delta Staccato +65°C – Nedap Luxon IOT


Eredmény: 66% kW megtakarítás + 25% beépített lux

E-mail:

Telefon:

RONDO HULLÁMKARTONGYÁRTÓ KFT

Hullámlemez alappapír és csomagolás gyártás

Előzmény

A Rondo alaptevékenysége a hullámlemez alappapír és csomagolás gyártása, valamint a papír-újrahasznosítás. A cég felelősséget vállal a környezetért, a termékeik minőségért, a munkavédelemért. A költségmegtakarítási terveik miatt vált aktuálissá a csarnokvilágítás korszerűsítése.

Feladat, célok

A feladat egy 11.600 négyzetméteres, tagolt gyárcsarnok világításának energia- és költséghatékony korszerűsítése volt. Az elavult 400W-os fémhalogén lámpák cseréje vált szükségessé. Figyelembe vettük a megvilágítási szint növelésére vonatkozó megbízói igényt is.

Megvalósítás

A régi lámpatesteket magas környezeti hőmérsékletben (+65°C) is megbízhatóan működő LED lámpákra váltottuk fel. Teljesítettük a megbízó kiemelt elvárását, a munkaasztalok feletti magas színvisszaadás is megvalósult.

Eredmények, előnyök

A közös munkát követően egyenletes, homogén fényviszonyok alakultak ki, a megvilágítási szintek pedig a szabványt felülmúlva valósultak meg a megrendelő kérésére. A munkaasztalok megvilágítása teljes hosszban és szélességben biztosítja a nyomatok tökéletes és színhelyes láthatóságát.

Megrendelői vélemény

„Magam és munkatársaim nevében is örülünk az eredményeknek”. Gaszmann Tamás műszaki és termelési vezető”

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: RONDO HULLÁMKARTONGYÁRTÓ KFT


Kategória: Ipar


Feladat: 400W-os fémhalogén lámpák cseréje korszerű LED lámpatestekre. Helyenként magas színvisszaadással és a magas környezeti hőmérséklet tűréssel


Alkalmazott megoldás: MBL LED és Doublepower LED lámpák


Eredmény: Fogyasztás csökkenés 624.000 kWh/év és 267 tonna CO2 megtakarítás/év

Autoflex Knott Kft.

Minőségi utánfutó alkatrészek

Előzmény

Az Autoflex Knott minőségi utánfutó alkatrészek széles választékát gyártja. Telephelyén a gyártás és kutatás-fejlesztés is fontos szerepet tölt be és a feladatok elvégzéséhez minőségi megvilágítást biztosít a cég.

Feladat, célok

A gyártócsarnokok általános megvilágítása mellett az Innovációs csarnok világítása az új feladat, mely 500lx-os megvilágítást igényel a precíz munkafolyamatokat támogatandó.

Megvalósítás

Tervezést követően a már jól bevált minőségi 120 és 150W-os csarnokvilágítóinkat telepítettünk.

Eredmények, előnyök

150lm/Watt hatékonyság, gyors megvalósítás és egyenletes világítás kedvező áron.

Megrendelői vélemény

„Több év távlatából is elégedettek vagyunk az MB-Light munkájával és termékeivel. Fejlesztéseinkbe Őket is mindig bevonjuk.”

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: Autoflex Knott Kft.


Kategória: Ipar – Autóalkatrész


Feladat: Innovációs csarnok világítás tervezés-kivitelezés


Alkalmazott megoldás: MBL GC25 LED csarnokvilágító


Eredmény: 500lx általános világítás / alacsony fogyasztás

E-mail:

Telefon: