MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Projekt adatok

Megrendelő

Aptiv Connection Systems Hungary Kft.

Kategória

Ipar

Feladat

Régi fénycsöves világítás korszerűsítése LED lámpatestekkel

Alkalmazott megoldás

High Lumen LED fénycsöves lámpatest

Eredmény

73% energia megtakarítás + a világítás növelése 500lx-ra

Részletek

Előzmény:

Az Aptiv Connection vezető high-tech vállalat. A vállalat tatabányai telephelyén elektronikai, biztonságtechnikai és elektromos architektúrákat gyárt és itt készülnek a legtöbb európai villanyautó töltőkábelei.

Feladat, célok

Az ipari világítás-korszerűsítéshez tervezés, döntés előkészítési számítások, valamint kivitelezésre kérték fel cégünket.

Megvalósítás

A régi fénycsöves világítás helyett az eredeti 3m-es magasságban ugyancsak fénycsöves világítást szereltünk LED fénycsöves lámpatest megoldással. Megrendelőnk igényét és a piac kiemelkedőbb hatékonyságú lehetőségeit összehangolva 145lm/W fényhasznosítású LED fénycsövek és hazai gyártású lámpatestek alkalmazása mellett döntöttünk.

Eredmények, előnyök

A korszerűsítés eredményeként 74%-os megtakarítást értünk el és 500lx-ra növeltük a megvilágítást. A CO2 kibocsátás is jelentősen csökkent, mely csökkentés mellett az APTIV tudatosan is elkötelezett.

Megrendelői vélemény

„A termékeink gyártása minőségi ipari világítást igényel. A LED világítástechnikai eszközök kiválasztásában és az alternatív ajánlatok és számítások előkészítésében, valamint a megvalósításában az MB-Light Kft. kiváló partnernek bizonyult. A megvalósult megtakarítás az előzetes számításokat tökéletesen tükrözi. Horváth Zoltán
Vezető karbantartó technikus
Épületüzemeltetés”

Alkalmazott termékek