MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Részletek

Előzmény

Az Aptiv Connection vezető high-tech vállalat. A vállalat tatabányai telephelyén elektronikai, biztonságtechnikai és elektromos architektúrákat és elektromos autó töltőkábel-rendszereket gyárt.
A vállalat elkötelezett a környezettudatosság és az energiahatékonyság mellett is.

Feladat, Cél

Korábbi megvalósításainkat követően újabb világítás-korszerűsítési projekt részeként tervezésre, döntés előkészítési számításokra, lámpa javaslatokra, valamint kivitelezésre kérték fel cégünket annak érdekében, hogy a világítással kapcsolatosan a lehető legoptimálisabb megoldást szállítsuk megrendelőnk részére.

Megvalósítás

A régi fénycsöves világítás helyett az eredeti magasságban Veko vonalvilágítási rendszert terveztünk és szereltünk fel.

Eredmények, előnyök

A korszerűsítés eredményeként 74%-os energiamegtakarítást értünk el 2 év alatti megtérüléssel és mindemellett 400lx-ra növeltük a megvilágítás szintjét. Garancia több mint 5 év. A CO2 kibocsátás is jelentősen csökkent, mely csökkentés mellett az APTIV tudatosan is elkötelezett. Karbantartásmentes új rendszerrel, egyenletesebb megvilágítás és magasabb szintű munkakörülmények jöttek létre a még pontosabb munkavégzés érdekében. Beruházásunkkal növeltük a belső ügyfélelégedettséget és a magas energiárak mellett nagyságrenddel csökkentettük az energiafelhasználásunkat.

Megrendelői vélemény

A termékeink gyártása minőségi ipari világítást igényel. A LED világítástechnikai eszközök kiválasztásában és az alternatív ajánlatok és számítások előkészítésében valamint a megvalósításban az MB-Light Kft. meggyőző partnernek bizonyult. A megvalósult fejlesztés az előzetes számításokat és elvárásokat tökéletesen tükrözi.

Horváth Zoltán
Vezető karbantartó technikus
Épületüzemeltetés

Alkalmazott termékek

Projekt adatok

Megrendelő

APTIV Connections Systems Hungary Kft.

Kategória

Ipar

Feladat

Régi fénycsöves világítás korszerűsítése LED vonalvilágítási lámpatestekkel

Alkalmazott megoldás

Veko vonalvilágítás

Eredmény

74%-os energiamegtakarítás, karbantartásmentes új rendszer, egyenletesebb megvilágítás, magasabb szintű munkakörülmények, kisebb hibalehetőség.