MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Részletek

Előzmény

Festo, a családi vállalkozás: Fenntartható és értékorientált, már a harmadik generációban. Hosszú távon gondolkodunk és cselekszünk – pénzügyi évek helyett generációkban. Értékeink iránymutatást adnak vállalatunk közös alakításához. Ezek határozzák meg cselekedeteinket és mindennapi kapcsolatunkat. A vállalat célja, hogy 2026-ra teljesen CO₂-semleges legyen, és folyamatosan optimalizálja az energiahatékonyságot és a hulladék-újrahasznosítást. A Festo alapvető értékei közé tartoznak az etikai elvek, valamint a befogadó és támogató munkakörnyezet.

Feladat, Cél

CO₂-csökkentés és energiahatékonyság Az éghajlatvédelem és a takarékos energiafelhasználás korunk két legfontosabb feladata, amelyek szilárdan rögzítve vannak mind a vállalati, mind a fenntarthatósági stratégiánkban. A CO₂-kibocsátás csökkentésére összpontosítunk, ügyfeleinknél és saját magunknál egyaránt. Minőség a kezdetektől fogva: Ez az állítás a Festo minden területén érvényesül. Folyamatminőség: Fontos számunkra minden lépés, amit a stabil, hulladékmentes folyamatok felé teszünk.

Megvalósítás

450 db T5-ös lámpatest heyett 120 db olyan csarnokvilágítót helyeztünk működésbe, ami magas egyenletességet és káprázás mentes megvilágítást biztosít. A már meglévő DALI rendszert is helyreállítottuk, annak érdekében, hogy a fényérzékelés megfelelően működjön és további megtakarítást eredményezzen a felülvilágítókon keresztül beáramló természetes fényt felhasználva..

Eredmények, előnyök

Újabb csarnok korszerűsítés, újabb határozott lépés a CO2 semlegesség felé. 62% kW megtakarítás + fényérzékelés általi további megtakarítás + egyenletes és káprázás mentes megvilágítás.

Megrendelői vélemény

Remekül haladunk vállalati cáljaink megvalósítása felé, melyet az MB-Light-al együttműködve sikerrel végzünk a világítások korszerűsítése területén.

Projekt adatok

Megrendelő

Festo Am Kft.

Kategória

Ipar, szerszámgyártás

Feladat

T5 fénycsöves lámpák kiváltása LED káprázás mentes csarnokvilágítóra

Alkalmazott megoldás

MBL UCL 120W UGR csarnokvilágító 165lm/W

Eredmény

Káprázás mentes, DALI vezérelt világítás, alap 62% kW megtakarítás + természetes fény controll