MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Részletek

Előzmény:

Az Otto Fuchs magyarországi vállalata prémium autómárkáknak gyárt könnyűsúlyú alumínium felniket. Az összehangolt termelési folyamat egésze kifogástalan munkakörülményeket igényel. A termelés extra magas gyártócsarnokban történik.

Feladat, célok

Megbízást kaptunk a gyártócsarnok világításának korszerűsítése. Elvárás volt egy kimagaslóan energiahatékony és magas környezeti hőmérsékletet is tűrő világítástechnikai megoldás, melynek fő szempontja a természetes fényviszonyokkal is optimalizált fogyasztás és a szabványos megvilágítás.

Megvalósítás

A korszerűsítést lépésről-lépésre végeztük. A korábbi fémhalogén lámpákat Delta Staccato (200W, 32.000lm) ipari +65°C LED csarnokvilágító lámpákra cseréltük, amelyeket Luxon IoT világításvezérlő rendszer és a fényérzékelői működtetnek.

Eredmények, előnyök

Több szinten is optimalizált fogyasztást értünk el. A telepítéskor a High End trim megtakarítás a lámpák alap dimmeléséből adódóan eleve 20%. A Luxon világítás-szabályzó rendszeren keresztül különböző világítási csoportokat hoztunk létre, az adott terület munkaidejének, karbantartásának és az optimális világítási körülményeknek megfelelő működtetéssel. A termelés-irányító és a karbantartás-vezető folyamatos információkkal rendelkezik a LED lámpák állapotáról, esetleges meghibásodásukról, fogyasztásukról. A karbantartásmentes rendszerre 5 év garanciát vállalunk, ami alatt a rendszer bőven megtérül.

Megrendelői vélemény

„A világítás korszerűsítéssel 25% megvilágítási szint növekedést, tartalékot és rugalmasságot értünk el, miközben 66% kW az energia megtakarításunk. A lámpatestek tervezett 80.000h hosszú élettartama alatt mindez komoly tételt jelent a költségvetésünkben.” Takács Ferenc – Energetikus

alkalmazott termékek

Projekt adatok

Megrendelő

Otto Fuchs - Tatabánya

Kategória

Ipar - Aluminiu, Felni gyártás

Feladat

Fémhalogén korszerűsítés +65°C LED-re

Alkalmazott megoldás

Delta Staccato +65°C – Nedap Luxon IOT

Eredmény

66% kW megtakarítás + 25% beépített lux