MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Részletek

Előzmény

A Rondo alaptevékenysége a hullámlemez alappapír és csomagolás gyártása, valamint a papír-újrahasznosítás. A cég felelősséget vállal a környezetért, a termékeik minőségért, a munkavédelemért. A költségmegtakarítási terveik miatt vált aktuálissá a csarnokvilágítás korszerűsítése.

Feladat, célok

A feladat egy 11.600 négyzetméteres, tagolt gyárcsarnok világításának energia- és költséghatékony korszerűsítése volt. Az elavult 400W-os fémhalogén lámpák cseréje vált szükségessé. Figyelembe vettük a megvilágítási szint növelésére vonatkozó megbízói igényt is.

Megvalósítás

A régi lámpatesteket magas környezeti hőmérsékletben (+65°C) is megbízhatóan működő LED lámpákra váltottuk fel. Teljesítettük a megbízó kiemelt elvárását, a munkaasztalok feletti magas színvisszaadás is megvalósult.

Eredmények, előnyök

A közös munkát követően egyenletes, homogén fényviszonyok alakultak ki, a megvilágítási szintek pedig a szabványt felülmúlva valósultak meg a megrendelő kérésére. A munkaasztalok megvilágítása teljes hosszban és szélességben biztosítja a nyomatok tökéletes és színhelyes láthatóságát.

Megrendelői vélemény

„Magam és munkatársaim nevében is örülünk az eredményeknek”. Gaszmann Tamás műszaki és termelési vezető”

Alkalmazott termékek

Projekt adatok

Megrendelő

Rondo Hullámkartongyártó Kft.

Kategória

Ipar

Feladat

400W-os fémhalogén lámpák cseréje korszerű LED lámpatestekre. Helyenként magas színvisszaadással és a magas környezeti hőmérséklet tűréssel

Alkalmazott megoldás

MBL LEd és Doublepower LED lámpák

Eredmény

Fogyasztás csökkenés 624.000 kWh/év és 267 tonna CO2 megtakarítás/év