MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Részletek

Előzmény:

A ZF Hungária Kft. manuális és automatizált sebességváltók, illetve ezek alkatrészeinek gyártásával és értékesítésével foglalkozik.

Feladat, célok

Magas környezeti hőmérséklet mellett üzemelő hőkezelő terület világításának korszerűsítésére kérték fel cégünket, mivel a 400W-os lámpákkal egyenetlen és alacsony megvilágítási érték volt mérhető.

Megvalósítás

A régi meglévő 400W-os fémhalogén lámpákat világítási terv alapján, minimális áthelyezéssel Doublepower LED HIGH BAY+65°C 120W-os LED csarnokvilágító lámpákra váltottuk ki.

Eredmények, előnyök.

LED lámpatestünk alkalmazásával 2016 óta hibamentesen működik a terület világítási hálózata a magas környezeti hőmérséklet ellenére is. Az energiafogyasztás 450W helyett 120W lámpánként! Az adott területet újratervezésével 73% megtakarítást értünk el.

Megrendelői vélemény

Megérte, hogy a LED-es világítás korszerűsítési beruházás mellett döntöttünk, mert az azóta eltelt időszakban nagymértékben csökkent az energia fogyasztásunk és minimalizáltuk a karbantartási és üzemeltetési költségeinket.

Az új lámpák stabilan működnek a magas +50 °C-ot is meghaladó környezeti hőmérséklet felett is és a terület megvilágítása is javult. Világításkorszerűsítési céljaink, maximálisan teljesültek.

Alkalmazott termékek

Projekt adatok

Megrendelő

ZF Hungaria Kft.

Kategória

Ipar, Hőkezelő

Feladat

400W-os fémhalogén lámpák kiváltása, megvilágítás növelés

Alkalmazott megoldás

Doublepower LED HIGH BAY+65°C 120W-os LED csarnokvilágító lámpák alkalmazása

Eredmény

73% energia megtakarítás, +100lx