MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Részletek

Előzmény

Az Erste Bank folyamatosan fejleszti energiagazdálkodási rendszerét és csökkenti fogyasztását. Ennek érdekében évről évre nem csak beszerzéseinél, felújítási és építési terveinél érvényesíti az energiahatékonyság követelményét, hanem folyamatosan felülvizsgálja működési gyakorlatát is a kisebb környezetterhelés érdekében. Ennek szelleméban a világítás korszerűsítésére születtet tenderre az MB-light is meghívást kapott.

Feladat, Cél

Az Erste Bank budapesti torony irodaépületében a világítási rendszer beépített teljesítményének jelentős csökkentése a korábbi jól működő szabályzó rendszerrel kompatibilis megoldást alkalmazva, úgy hogy a modern irodai design elvárásoknak is megfeleljen.

Megvalósítás

Olyan megoldást javasoltunk, mely UGR<16 értékkel szinte teljesen káprázás mentes irodai, direkt/indirekt lámpákkal a korábbi teljesítményekhez képest 68%-al csökkenti a rendszer fogyasztását úgy, hogy mindeközben a megvilágítási szinteket magasabb értékre emeli, de továbbra is szabályozható megoldást biztosít.

Eredmények, előnyök

Az elegáns és modern irodai lámpák fénykilépése alig látható az alacsony káprázási indexnek köszönhetően. Az indirekt megoldás tovább növeli a munkahelyi komfortot, mely az Erste Bank Munkahelyi Jóllét programjába tökéletesen illeszkedik.

Megrendelői vélemény

A világítás korszerűsítési tenderünk sikeresen zárult a lámpa kiválasztásától egészen a megvalósításig. Az MB-Light Kft a javaslataival, munkájával és teljeskörű projekt kezelésével olyan együttműködést biztosított számunkra, ami jelentős terhet vett le a vállunkról és kiemelkedő eredményt hozott az irodaházunk és a környezetünk hosszú távú fenntartásáért folyó törekvéseink teljesítéseként.

alkalmazott termékek

Projekt adatok

Megrendelő

Erste Bank Hungary Zrt.

Kategória

Irodaház

Feladat

Káprázás mentes és szabályozható megvilágítás 15 szinten

Alkalmazott megoldás

MBL 18W és 28W direkt/indirekt lámpatestek UGR<16

Eredmény

Design, emberközpontúság, káprázás mentesség, 68% megtakarítás.