Oriflame - Üllő

Raktározás, logisztika

Előzmény:

Az Oriflame logisztikai központjában történik a termékraktározás valamint a hazai és nemzetközi megrendelések csomagolása. A precíz munkavégzés és az energiahatékonyság növelése érdekében világítástechnikai felmérést és tervezést végeztünk.

Feladat, célok

Megvalósítandó feladat volt az egyenletes megvilágítás növelése mind a polcokon mind a közlekedési útvonalakon. Fontos szempontot adott az is, hogy a rendszer kivitelezése masszív és ütésálló profilokkal valósuljon meg, kivédve a rakodásból adódó esetleges ütődéseket, gépi baleseteket..

Megvalósítás

Gyorsan és költséghatékonyan tudtunk dolgozni az előreszerelt és a szerelés sorrendjében csomagolt Veko LED sínes vonalvilágítás alumínium profiljaival.

Eredmények, előnyök

A kiépített rendszerrel akár 100.000 üzemóra élettartamig is optimális fogyasztás érhető el. A beruházás megtérülése gyors, az EKR és TAO nyújtotta támogatás a beruházás akár 40%-át is fedezheti.

Megrendelői vélemény

A komfortérzet is lényeges szempont. Az optimális világítás nem fárasztó, hanem segíti a munkatársakat a figyelemben és a koncentrálásban. Növeli a látási feladatok hatékonyságát. A jó világítás a munkával való elégedettséget is eredményezi.

CTP Hungary Kft.

Ingatlanfejlesztés

Előzmény:

A CTP Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb, teljeskörű szolgáltatást nyújtó csúcstechnológiai üzleti parkokat, kereskedelmi és ipari ingatlanokat fejlesztő és üzemeltető vállalata.

Feladat, célok

A CTP több körös mérlegelést követően az MB-Light Kft-t bízta meg a projketbe bevont raktárak világítás-korszerűsítésével. Összesen 3900 db. beltéri vonal- és csarnokvilágító lámpatestet telepítettünk több mint 100.000m2-en, valamint 320 db. kültéri LED lámpatestet cseréltünk az általunk készített terveknek megfelelően.

Megvalósítás

Speciális ipari LED lámpatesteket alkalmazva értünk el egyenletes megvilágítást a polcokon és a padlószinten egyaránt. 3 városban több területen dolgoztunk egyszerre, 12 személyemelővel és 22 villanyszerelővel.

Eredmények, előnyök

A projekt keretében 523kw-ról 252kw-ra csökkentettük a beépített teljesítményt és emelt szintű szabványosított világítási hálózatokat alakítottunk ki.

Megrendelői vélemény

A telepített LED lámpatestek a logisztikai bázisokon 2017 óta zökkenőmentes üzemet biztosítanak.

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: Oriflame – Üllő


Kategória: Raktár, Logisztika


Feladat: T5 fénycsöves világítás korszerűsítése LED vonalvilágítással


Alkalmazott megoldás: VEKO LED sínes vonalvilágítás


Eredmény: Költség megtakarítás: 74%

MTD Hungária Kft.

Kerti kisgépek gyártása és forgalmazása

Előzmény:

Az MTD Hungária Kft kerti kisgépek és motorizált berendezések széles körét kínálja. A Veszprém vonzáskörzetében nagy raktárkapacitással rendelkező vállalat fontosnak tarja a megvilágítási szabványok teljesülését minden munkaterületeken.

Feladat, célok

A vállalat központi telephelyén világításkorszerűsítést végeztünk, annak érdekében, hogy a dolgozók a lehető legmegfelelőbb megvilágítási körülmények között végezhessék napi munkájukat.

Megvalósítás

Biztosítva a szabvány szerinti lux értékeket a 400W-os lámpatesteket 120W-os LED lámpákkal váltottuk ki.

Eredmények, előnyök

Teljesültek a megvalósítási szabványok az adott munkaterületeken. A világításkorszerűsítés 70%-os energiamegtakarítást jelent.

Megrendelői vélemény

A fentieken túl az MTD Hungária Kft. a beruházással hozzájárult a terület és a térség energiaszükségletének csökkentéséhez, ezáltal környezetünk védelméhez is

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: MTD Hungária Kft


Kategória: Raktár, Logisztika


Feladat: Világítás korszerűsítése, 400W-os lámpatestek kiváltása


Alkalmazott megoldás: MBL 120W-os LED lámpák


Eredmény: 70% energiamegtakarítás

FESTO-AM Kft

Ipari automatizálás

Előzmény:

A FESTO-AM Kft. piacvezető Magyarországon az ipari automatizálásban. Pneumatikus és elektronikus automatizálási termékeket, komplett rendszereket gyárt.

Feladat, célok

A vállalat a budapesti raktárterületén az egyik leggyorsabban megtérülő beruházás, a LED-es világítás korszerűsítés mellett döntött. Nem olcsó lámpákat kerestek, hanem műszakilag alátámasztott megoldásokat az IPAR 4.0 elvárásoknak is megfelelően.

Megvalósítás

Komplex kivitelezésként az új világítási koncepció megtervezésében, a lámpák szállításában és felszerelésében is együttműködtünk.

Eredmények, előnyök

Siker projektként tekintünk vissza a LED-es korszerűsítésre, mert a lámpák kiválasztásával és elrendezésével elértük a megtakarítási céljainkat.

Megrendelői vélemény

„Együtt gondolkodásunk eredménye, hogy az új LED-es világítás az előírásoknak megfelelő fényviszonyok mellett évek óta zavartalanul működik.” Horváth János Létesítménygazd. mérnök (energetikus)

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: FESTO-AM Kft


Kategória: Raktár, Logisztika


Feladat: T8 fénycsöves hálózat korszerűsítés


Alkalmazott megoldás: MBL- LED vonalvilágító lámpatestek


Eredmény: Jól látható polcok alul és felül, jelentős megtakarítás mellett.

TRANS-SPED

Versenyképesség növelése

Előzmény:

A Trans-Sped Magyarországon közel 200.000 m2 területen végez raktározási tevékenységet. Fejlesztéseiket az energiahatékonyság és a környezetkímélő megoldások jellemzik.

Feladat, célok

2019-ben Székesfehérváron 12.500 négyzetméteren a Sóstó Ipari Parkban a bérlői igényekhez igazodó korszerű LED-es világítás fejlesztést hajtottunk végre.

Megvalósítás

Tervezést és lámpabeszállítást végeztünk szorosan együttműködve a Trans Sped kivitelező csapatával

Eredmények, előnyök

Energia megtakarításban és megtérülésben kimagasló eredményt értünk el.

Megrendelői vélemény

Az üzemeltetési tapasztalatokat követően maximálisan elégedettek vagyunk az MB-Light Kft által tervezett és szállított LED-es világítási rendszerrel. Nagyon örülünk annak, hogy a világítási színvonal emelkedésével és a megtakarításokkal növelni tudtuk a bérlőink elégedettségét, valamint elégedettek vagyunk az optimális világítás megvalósításra tett javaslatokkal és megoldásokkal.

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: TRANS-SPED


Kategória: Raktározás, Logisztika


Feladat: Világítás korszerűsítése, versenyképesség növelése


Alkalmazott megoldás: MBL LED világítási rendszer, korszerű


Eredmény: Jelentős megtakarítás, bérlői és tulajdonosi elégedettség

E-mail:

Telefon:

Autoflex Knott Kft.

Minőségi utánfutó alkatrészek

Előzmény

Az Autoflex Knott minőségi utánfutó alkatrészek széles választékát gyártja. Telephelyén a raktározás is fontos szerepet tölt be és a feladatok elvégzéséhez minőségi megvilágítást biztosít a cég.

Feladat, célok

Raktárak esetében jól szabályozható a fény és a mozgásérzékelés. Itt is ezt a feladatot tűztük ki a hatékony led lámpák alkalmazása mellett.

Megvalósítás

Aszimetrikus fénykilépésű raktárvilágítókkal terveztünk. Minden lámpában beépített érzékelők vannak, melyeket az adott fény és mozgás viszonyoknak megfelelően állítottunk be. Alapállapotban a megvilágítás 30%-on működik, ha nincs elég természetes fény. Jelenlét esetén a lámpák 100%-on működnek.

Eredmények, előnyök

Legfőbb eredmény az automatizált világításból adódó minimális világítási energiaköltség a raktárakra vetítve. Ugyanakkor megbízható, karbantartásmentes és hosszú élettartamú megoldás is született.

Megrendelői vélemény

„Több év távlatából is elégedettek vagyunk az MB-Light munkájával és termékeivel. Fejlesztéseinkbe Őket is mindig bevonjuk.”

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: Autoflex Knott Kft.


Kategória: Ipar – Autóalkatrész


Feladat: Új raktárcsarnok világítás tervezés-kivitelezés


Alkalmazott megoldás: MBL LED Raktárvilágító lámpák beépített fény és mozgásérzékelőkkel


Eredmény: Maximálizált megtakarítás a világítási költségeken.

TRANS-SPED

LED világítás megújítása

Előzmény

A Trans-Sped Magyarországon közel 200.000 m2 területen végez raktározási tevékenységet. Fejlesztéseiket az energiahatékonyság és a környezetkímélő megoldások jellemzik.

Feladat, célok

Debreceni telephelyen a bérlői tevékenységhez illeszkedő LED világítás megújítása, olyan lámpákkal, melyek biztosítják az elvárt megvilágítási szinteket, a hosszútávú üzemelést és stabilitást – alacsony avulás és energiafelhasználás mellett. Az új világítás kevésbé legyen vakító hatású, hogy az ott dolgozók komfortosabban végezhessék a feladataikat.

Megvalósítás

Tervezést és lámpabeszállítást végeztünk szorosan együttműködve a Trans Sped műszaki munkatársaival és a kiválasztott kivitelező csapatával a Kobév Kft-vel.

Eredmények, előnyök

Energia megtakarításban, megvilágítási minőségben és megtérülésben kimagasló eredményt értünk el. A VEKO Magnus sínes rendszere homogén és egyenletes fényt biztosít a polcokon és a talajon egyaránt. Elegáns megjelenésével és alacsony káprázásával kellemes munkakörélmények alakultak ki.

Megrendelői vélemény

Az üzemeltetési tapasztalatokat követően maximálisan elégedettek vagyunk az MB-Light Kft által tervezett és szállított VEKO Magnus sínes LED-es világítási rendszerrel. Nagyon örülünk annak, hogy a világítási színvonal emelkedésével és a megtakarításokkal növelni tudtuk a bérlőink elégedettségét, valamint elégedettek vagyunk az optimális világítás megvalósításra tett javaslatokkal és megoldásokkal.

PROJEKT ADATOK

Megrendelő: TRANS-SPED


Kategória: Raktározás, Logisztika


Feladat: Világítás korszerűsítése, versenyképesség növelése


Alkalmazott megoldás: Veko Magnus lightsystems


Eredmény: Jelentős megtakarítás, egyenletes és hatékony megvilágítás, bérlői és tulajdonosi elégedettség