MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

+36-1-631-6039
info@mblight.hu

MBLight logo

…az optimális fény forrása

Veko LED Vészvilágítás

Gyártó

Alkalmazási terület

, , ,

Típus

Magasság

, ,

Környezeti hőmérséklet tűrés:

Védettség

,

Ha a világítás áramkimaradás vagy katasztrófa miatt meghibásodik, akkor a biztonság a legfontosabb. A Veko vészvilágítási megoldások az épületet megbízható és tartós világítással látják el, amely azonnal bekapcsol. Az alkalmazottak képesek lesznek tájékozódni a környezetükben, és biztonságosan elhagyni az épületet. A Veko kétféle vész- és menekülési útvilágítást kínál: decentralizált és központosított vészvilágítás.

Jellemzők és előnyök

Decentralizált vészvilágítás

Decentralizált vészvilágítás az igény? Akkor egy nagyon költséghatékony, mégis biztonságos megoldást választhat. A lámpatest akkor is világít, ha áramkimaradás történik. Ez a lámpatestbe integrált akkumulátornak és az átalakító modulnak köszönhető. A lámpatest alacsonyabb fényáram mellett marad működésben, és így is magas a lumen teljesítménye, ami azt jelenti, hogy kevesebb lámpatestre van szükség a vészvilágításhoz. Ez jelentősen csökkenti az akkumulátorok karbantartásának és cseréjének költségeit

Központosított vészvilágítás

A Veko profil különösen alkalmas a központi vészvilágítás integrálására. Minőségi profilunk helyet kínál az extra lapos kábeleknek. A szokásos lapos kábelünk két áramkörhöz köthető. Ezért nincs laza, rendezetlen kábelezés, és nincs szükség a külön vészvilágítási egységek összekötésére. A Veko a központi vészvilágítást egy komplett egységként, különálló, alacsony teljesítményű világítótestekkel látja el. Hiba esetén a központi egység alternatív tápegységgel kapcsolja be a csatlakoztatott lámpatesteket.

Karbantartás

A vészvilágítás legnagyobb költségei a rendszeres karbantartáshoz kötődnek, mert az elemeket négyévente ki kell cserélni. Az elemek cseréje munkaigényes lehet, ha az elemek a vonalvilágításban vannak, közvetlenül a tető alatt. Ezenkívül a tető alatti hőmérséklet-ingadozások rövidebb akkumulátor-üzemidőt eredményeznek. A központosított akkumulátorállomás azt jelenti, hogy az akkumulátor a földszinten könnyen elérhető és ellenőrzött környezetben helyezkedik el. Ennek eredményeként ezeknek
az eszközöknek az átlagos élettartama 9 év

Egy állomás, ami offline és online egyaránt működik. A vészvilágítási egységeket automatikusan teszteli. Online állomások esetén a hibát automatikusan jelenti. A létesítmény vezetői e-mailt kapnak, amelyben megkapják a hibás biztonsági berendezés pontos helyét, ami azt jelenti, hogy karbantartásra csak szükség esetén kerül sor. Képzelje el, hogy ez mennyi időt, pénzt és erőfeszítést takarít meg Önnek.

A Veko központosított vészhelyzeti megoldás három összetevőből áll:
1. Biztonsági világítás lámpatest
Ezek 30 cm-es vonalvilágítási egységek ugyanolyan alakú lencsékkel, mint a profil többi elemei. Fix lumen kimenettel úgy tervezték, hogy 1 luxot biztosítson a padlón.
2. Driver
A tápegység érzékeli, hogy a rendszer standard, DALI vagy intelligens. Az alacsonyabb lumenteljesítmény azt jelenti, hogy a biztonsági lámpatestek meghajtóinak alacsonyabb az indítási áramuk. Ennek eredményeként energiatakarékosabb megoldás, mint egy (de) központosított akkumulátorhoz csatlakoztatott teljes hosszúságú lámpatest használata.
3. Akkumulátor
Ez az akkumulátor ellátja a berendezést, ha a központi áramellátás meghibásodik. Központi vészhelyzeti megoldásnál az akkumulátor nem a lámpatestek mögötti profilban helyezkedik el – mint ez egy decentralizált megoldás esetében lenne. Ehelyett a padló szintjén elhelyezett állomáson található. Az alacsonyabb bekapcsolási áram azt jelenti, hogy az akkumulátor lényegesen kisebb, mint a piacon elérhető egyéb megoldásoké.